It's a new era

Någonting har hänt med mej, jag har tagit tag i mitt liv. Det började med att vi satt på en pizzeria i onsdags, några var ute och firade 30dagars och Philip ville fira med folköl i min lägenhet. Han, jag och två okända individer. Äntligen såg jag min chans att få städat lägenheten som jag tänkt så många gånger men när man ska få främmande från andra än Laggan, Tholle eller Lina så är det trevligt att kunna visa upp den fina lägenhet jag faktiskt har. Jag bad om två timmar för att hinna städa och det gjorde jag minsann, medan Lagg och Tholl sov på soffan så svettades jag runt i lägenheten och panikstädade, ja jag till och med skrubbade badkaret.

Detta var i onsdags, alltså nästan en vecka sedan och det är fortfarande lika ostökigt här. Hur kan det komma sej undrar ni, Maggan är ju den stökigaste människan i världen. Jo det är för att jag har förvandlats till Lina, (Kanske av saknad eftersom hon har varit bortrest i en vecka) alltså en pedant, redig och ambitiös tjej.
- Jag har ätit alla mina måltider vid köksbordet istället för som förut då jag intog all föda i sängen, framför tvn.
- Jag plockar bort min disk direkt in i diskmaskinen och när den är full så plockar jag omedelbart in den för att slippa ha smutsig disk stående.
- Samma sak när jag har lagat mat. Förut, i mitt gamla liv, kunde stekpannan och kastrullerna bli ståendes på spisen i evighet. Nu mer lagar jag mat, äter den och sedan till och med pausar gossip girl-avsnittet för att diska rent kastrullen.
- Soporna står under diskbänken som i de flesta hem nu mer, förut har de alltid stått utanför för att det var lättare så.
- Jag slänger allting med en gång. Eftersom jag är en storkonsument av tops, kanske den största, så har jag alltid haft ett 30-tal tops liggandes framför spegeln efter mina misslyckade sminkförsök, nu slänger jag dem right away. Samma sak med godispapper, bommulspads och tomma toarullar.
- Idag duschade jag till och med innan midnatt för att slippa göra det när jag egentligen borde sova men inte nog med det. Jag tappade upp ett bad, jag hatar att bada men det kändes bra och efteråt så smörjde jag in mej med body lotion.
- Jag drack te. Det passade så bra in på den nya bilden av mej själv, sittandes vid ett bord med en laptop framför mej istället för det vanliga liggande läget i soffan.

Detta är sant, jag har blivit redig. Kanske bara för en vecka (tilläggas ska att helgen har jag spenderat hos mamma och pappa) men jag tror att det här är början på en ny era. Men jag har fortfarande en lång väg att vandra för att komma upp i Linas nivå. Faktum kvarstår att jag sitter här, klockan ett på natten när jag egentligen borde sova. Dessutom har jag tre prov och uppgifter som ska in imorgon-övermorgon som jag planerade att göra under dagen, dessvärre tog gossip girl över den här dagen och skolan hamnade i skuggan. Jag antar att det är för att det bara är 25 dagar kvar till studenten och ungefär bara 8 vanliga skoldagar kvar. Ingenting i skolan verkar viktigt längre. Men man kan ju inte få allt, nu har jag tagit tag i en del av livet och den andra delen ska jag ta tag i när det redan är för sent, alltså om 25 dagar.

RSS 2.0